Video Content voor KMO's: Snel, Eenvoudig en Authentiek

2 juli 2024 in
Video Content voor KMO's: Snel, Eenvoudig en Authentiek
Brecht Wouters

Bij Epic Frame hebben we een missie: contentcreatie moet snel en eenvoudig zijn, zonder in te boeten op kwaliteit. In deze blogpost delen we onze inzichten uit onze laatste podcastaflevering over hoe KMO's dit kunnen bereiken met behulp van video-first strategieën en AI-tools zoals ChatGPT.


Van Blogs naar Video en Terug

Het traditionele proces van eerst bloggen en daarna video's maken, behoort tot het verleden. We starten nu met video's en gebruiken deze als basis om blogteksten en andere content te creëren. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat de content altijd actueel en relevant is. Video’s zijn krachtig omdat ze visueel en auditief informatie overbrengen, wat vaak beter blijft hangen bij het publiek.

AI: De Gamechanger in Contentcreatie

AI-tools zoals ChatGPT hebben onze manier van werken getransformeerd. Door video's automatisch te laten transcriberen en eerste drafts te genereren, kunnen we sneller en efficiënter werken. Dit betekent dat we meer tijd kunnen besteden aan het verfijnen en personaliseren van content, wat de authenticiteit ten goede komt.

Leer video juist gebruiken.

Abonneer je nu!


Authenticiteit: De Sleutel tot Succes

Een van onze favoriete formats is “Waar zijt ge mee bezig?”. Deze korte video's, gemaakt met een smartphone, laten een kijkje achter de schermen zien bij onze medewerkers. Ze zijn snel te maken en tonen de menselijke kant van onze organisatie. Authenticiteit is cruciaal omdat het vertrouwen opbouwt en het publiek een gevoel van verbondenheid geeft.

SEO en Contentstrategie

Regelmatig posten is essentieel voor SEO. Onze nieuwe aanpak, waarbij podcast content centraal staat in onze marketingstrategie, zorgt ervoor dat we consistent aanwezig zijn online. Door lange video's op te knippen in kortere snippets, kunnen we meerdere keren content delen uit één enkele opname. Dit verhoogt niet alleen onze zichtbaarheid, maar maakt het ook gemakkelijker voor ons publiek om relevante informatie te vinden.

Casevideo's en Stories

Mensen kopen van mensen, en niets toont dit beter dan casevideo's en stories. Deze video's laten zien hoe onze klanten succesvol zijn dankzij onze diensten, wat potentiële nieuwe klanten vertrouwen geeft. Deze content gebruiken we ook in onze offertes, wat helpt om onze expertise te onderstrepen.

Conclusie

Bij Epic Frame geloven we dat elke KMO met de juiste strategie en tools geweldige content kan creëren. Of je nu net begint of je contentcreatieproces wilt optimaliseren, video-first denken en AI-tools zoals ChatGPT kunnen je helpen om sneller en efficiënter te werken. Blijf authentiek, wees consistent en je zult zien dat je inspanningen beloond worden met een betere online zichtbaarheid en betrokkenheid.

Wil je meer weten? Luister naar onze nieuwste podcastaflevering en ontdek alle ins en outs van moderne contentcreatie voor KMO's! 📈🎥

Vond je dit topic interessant? Abonneer je op de Youtube-pagina van Videohack en ontdek volledige afleveringen en meer boeiende topics zodra ze uitkomen: www.youtube.com/channel/UC5O4DhEAoSYMjB0uLBYzeLg

Bekijk de volledige aflevering op https://youtu.be/8FYHIYAQ9_s Beluister je de podcast liever? Geen probleem! Je kan hem terugvinden op Soundcloud, Apple Podcasts en Spotify!

Soundcloud: https://soundcloud.com/videohack-podcast

Spotify: https://open.spotify.com/episode/1GP9l2neToDH1XgqQ2xOYE?si=6a34685a67dc4cf3

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/be/podcast/s01-afl01-videomarketing-voor-kmos/id1743486883?i=1000653721811

Neem contact met ons op!